הבלוג הפרטי של אשרה גרינבלט
  • שירה חצי שירה
  • הכל מכל כל
  • המסע להחלמה
  • על ספרים
  • צילומים
  • דיבור ישיר
  • לגדול על מים
  • שירה חצי שירה
  • הכל מכל כל
  • המסע להחלמה
  • על ספרים
  • צילומים
  • דיבור ישיר
  • לגדול על מים
קצת שמחת חיים שתהיה פה
ראשי » כללי » קצת שמחת חיים שתהיה פה

קצת שמחת חיים שתהיה פה

29 בדצמבר 2015 8:27 אין תגובות אשרה

ובכן השנה היא שנת הבת מצווה של ביתי הצעירה וכחלק מלקחי שנת הבת מצווה של ביתי הגדולה יותר, ייחלתי לתוכנית בת מצווה יותר משמעותית ממה שהכרתי בעבר. לשמחתי זכיתי יחד עם ביתי להשתתף בתוכנית בת מצווה שמאורגנת עצמאית על ידי מספר אמהות מעולות. הן הרכיבו תוכנית מגוונת, ובחרו את המפעילות בקפידה. אז זכיתי להנות מהחשיבה והארגון של החבורה.

ובכן אתמול היה המפגש הראשון ואני, איך לומר? בלטתי בו ולא לחיוב.

בזמן שכולן הצליחו לזרום עם קצת תנועה וקול וצחוק המחסומים שלי היו גדולים וחזקים משל כל אחת אחרת.

פעם מזמן אמרה לי מישהי שעוסקת בשירה שאני רחוקה מהבעה ווקאלית. לא יודעת איך היא הבחינה בזה בחמש דקות שראתה אותי (אחרי הכל אני לא הבן אדם הכי מגושם עלי אדמות) אבל  כן אני אדם מיושב בדרכו. לזכותי יאמר שאני גם אדם אופטימי בדרכו. צינית וביקורתית ונוראית אבל בו זמנית גם חייכנית ומלאת שמחת חיים. (אין לי ברירה חייבת להגן על עצמי מפני המילים הרעות של עצמי (+: )

את ביתי הצעירה לא שימחתי בחסמים שלי שהקשו גם עליה אבל בסופו של דבר המפגש אתמול היה עוד הזדמנות לציין בפניה שוב שלכל אימא יש את היתרונות והחסרונות שלה. חבילה שלמה שצריך לקבל ואפשר גם לאהוב (נו ברור שהיא אוהבת, רק כמה רגעים של באסה).

וכשחזרתי הביתה ניהלנו שיחה קטנה על החסרונות שלנו ועל החוויות השליליות שעברנו בחיים ומה הן נתנו לנו (היא התחילה). "היה כיף" היא אמרה בסוף וגם "בזכות הפגישה הערב אנחנו מדברות כמו שאנחנו לא מדברות בדרך כלל" ואני ראיתי אותה כבוגרת יותר וציינתי שוב שזו שנה של בגרות וצמיחה.

אחר כך ניגשתי לחדר של ביתי הבוגרת יותר ושיתפתי אותה בתובנה שהתחדדה לי שוב בערב הזה. המנחה של הערב (מספרת בסוף) שהיא ליצנית רפואית (לא דומה לליצן הרפואי העייף שיצא לפגוש באסותא) והיא בחורה חמודה וחכמה שיודעת כמה ללחוץ ומתי לשחרר (האמת שהיא לא לוחצת בכלל) ויש לה גם תובנות יפות שגם בלי הסיפור האישי שלה (אותו היא מספרת בקצרה, כאמור, בסוף) עוברות בצורה חזקה ומשמעותית. אז המסר שחזרתי איתו הוא שיש את המסלול העיקרי שכולם הולכים בו ורוצים להצליח בו; בגרות טובה, אוניברסיטה, מקצוע טוב ועבודה. ויש עוד אלף אפשרויות. לפעמים מי שקשה לו במסלול הרגיל נדחק למצוא מסלולים אחרים ומגלה פתאום איך משהו שחשב לחיסרון הופך ליתרון ולפעמים החכמה היא דווקא של מי שכן מסתדר במסלול הרגיל, לעצור רגע ולחשוב לא מה הוא יכול אלא מה הוא הכי רוצה. במה הוא הכי טוב ומה יעשה אותו מאושר. אומרים שאם תמצא עבודה שאתה אוהב לא תצטרך לעבוד כל ימי חייך. קלישאה. אבל נכונה.

פורסם ב: כללי
« הקודם
הבא »

אשרה גרינבלט


להציג את כל הפוסטים של אשרה

השארת תגובה

ביטול

לגדול על מים - ספר מאת אשרה גרינבלט
קישורים חשובים
אתר הפאות
אני בפייסבוק
בלי קמח אין תורה
קבלת עדכונים על פוסטים חדשים

הכנס את כתובת הדוא"ל שלך:

תגיות
אקטואליה בית כנסת בית כנסת מגזר גמאני המסע להחלמה י מגזר פמיניזם
ארכיון
Theme by Pojo.me - WordPress Themes
We WordPress
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס